:: home :: news :: our work :: us :: contact

Hackney townhouse

in 'Maru' Magazine
Vol. 151, 2014
[Text in both Korean and English.]

Photos: Charles Hosea

More articles about this project:

See also:

'The renovation was designed to provide a functional home taking into account a need for flexible living space that would allow for a number of different activities to take place concurrently [so that the family could be 'together']. The arrangement also needed to allow more privacy when required. The design also avoids having the lower kitchen/living area separated from the rest of the house by a formal, underused living area at upper ground level.

'To achieve this, upper and lower living areas are connected to each other through a new double height space at the rear of the property, and also connected to the garden through double height glazing. This sense of openness is enhanced throughout the house by a number of new windows in the flank wall bringing light into the middle of the house.

'The lower ground floor of the house has been remodelled to provide kitchen, dining and living area, with the double height space at the rear of the house opening up to a flowing living space above. This upper living space is loosely divided into a more relaxed area closest to the balcony and views to the garden, and a slightly more formal living room at the front of the house.'

  • Design Kilburn Nightingale Architects
  • Design Team Ben Kilburn, Matthew Seaber
  • Construction Moy Homes
  • Location Hackney, London
  • Use Private residence
  • Area 240m2
  • Floor Recycled Victorian Floorboards, Paint Finish, Bathroom Rubber flooring
  • Wall Painted Plaster
  • Ceiling Painted Plaster, Fibrous Plaster Mouldings
  • Photo Charles Hosea